Mąka z samopszy

(0)
0 0 53
W magazynie
5905394141344

Inne nazwy: mały orkisz

Zastosowanie: nadaje się do wypieku pieczywa, szczególnie tego na zakwasie. Mąka z samopszy może być stosowana do wypieku ciasta, naleśników i gofrów. Pieczywo wypieczone z tej mąki ma żółtawą barwę i lekko orzechowy smak,

Zalety mąki z samopszy: nisko przetworzone ziarna samopszy (np. mąka razowa) posiadają wiele cennych właściwości a regularne jej ich  spożywanie:

  • reguluje procesy trawienne,
  • chroni wzrok,
  • poprawia elastyczność skóry,
  • zapewnia uczucie sytości,
  • obniża poziom złego cholesterolu,
  • reguluje poziom cukru we krwi i zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób układu krwionośnego.
Koszt dostawy
Lokalizacja magazynu Jasienica Rosielna 342 36-220, Podkarpackie, Polska

Brak ocen

Nie znaleziono żadnych opinii na temat tego produktu. Bądź pierwszy!

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.

Accessibility
Contrast
Increase Font
Decrease Font