Inne nazwy: mały orkisz
Zastosowanie: nadaje się do wypieku pieczywa, szczególnie tego na zakwasie. Mąka z samopszy może być stosowana do wypieku ciasta, naleśników i gofrów. Pieczywo wypieczone z tej mąki ma żółtawą barwę i lekko orzechowy smak,
Zalety mąki z samopszy: nisko przetworzone ziarna samopszy (np. mąka razowa) posiadają wiele cennych właściwości a regularne jej ich spożywanie:
- reguluje procesy trawienne,
- chroni wzrok,
- poprawia elastyczność skóry,
- zapewnia uczucie sytości,
- obniża poziom złego cholesterolu,
- reguluje poziom cukru we krwi i zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób układu krwionośnego.
Koszt dostawy |
|
Lokalizacja magazynu | Jasienica Rosielna 342 36-220, Podkarpackie, Polska |
Brak ocen
Nie znaleziono żadnych opinii na temat tego produktu. Bądź pierwszy!